Biff ramen

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
- 600 g biff
- 2 msk rapsolja till stekning
- salt
- svartpeppar, malen
- 200 g shiitakesvamp
- 1 paket glasnudlar
- 2 bok soy
- 1 mango
- 2 salladslök
- 1 röd chili
- 1 morot
- 1 l köttbuljong eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
- koriander
- 1 dl jordnötter, grovt hackade
Så här gör du
- Strimla och stek biffen i olja, salta och peppra.
- Ansa och dela på svamparna fräs dem i olja och salta och peppra.
- Koka glasnudlarna enligt förpackningen, det brukar räcka med att lägga glasnudlarna i hett vatten.
- Dela bok soyen på längden i fyra delar vardera. Skala och skär mangon i centimeterstora kuber, strimla salladslöken och chilin och blanda med mangon.
- Servering: Lägg upp biffen, shiitaken, nudlarna och mangon i grupper i portionsskålar. Skala och svarva moroten eller skär den i fina i strimlor. Lägg i bok soy och lägg på morötterna i skålarna.
- Koka upp buljongen. Häll buljongen i skålarna och toppa med koriander och jordnötter.

Du kanske även gillar
Populära recept