Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff med sötpotatisgratäng och avokado mojo


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 ryggbiffar

  • 1 burk chipotle

  • Gratäng:

  • 3 sötpotatisar

  • 2 dl grädde

  • 2 dl hönsbuljong

  • 2 schalottenlökar

  • 100 g getost


Avokadoröra

  • 2 avokado
  • 4 msk gurka, hackad
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 4 msk ancho chili
  • 4 msk olivolja
  • 8 tsk citronsaft
  • 8 tsk honung, flytande
  • 4 tsk körvel
  • salt och svartpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Gratäng: Hacka schalottenlöken och fräs i kastrull. Skala och skär sötpotatisarna i stora bitar. Lägg två stora bitar av den hackade sötpotatisen åt sidan. Lägg all övrig sötpotatis i lökfräset.

  2. Häll i lika delar grädde och hönsbuljong så det precis täcker sötpotatis. Koka tills bitarna blivit mjuka.

  3. Ta upp sötpotatisbitarna med en slev ur spadet och fördela dem i fyra portionsskålar som är ugnsfasta. Häll gräddspadet och de mindre sötpotatisbitarna i mixer och mixa till slät kräm.

  4. Fördela krämen i portionsskålarna. Smula ett tunt lager getost på toppen. Gratinera i ugn på 200 grader i cirka fem minuter eller tills osten fått ett fint gyllenbrunt täcke.

  5. Biffen: Gnugga in chipotlepuré i biffarna och låt dem stå ett tag så att chipotlen hinner gå in i köttet. Grilla därefter biffarna i en riktigt het grillpanna till önskad stekgrad.

  6. Servera biffen med sötpotatisgratängen samt avokado mojo.
  7. Så här gör du avokadoröran: Finhacka alla ingredienser till i små fina tärningar. Rör ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
1 kommentar om "Biff med sötpotatisgratäng och avokado mojo
"