Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff med ratatouille


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 500 g lammfärs

  • skal av 1 citron

  • 50 g riven fetaost

  • 1 tsk timjan

  • 2 klyftor vitlök

  • olivolja


Ratatouille:


  • 1/2 dl god olivolja

  • gula lökar i skivor

  • 1 vitlök i skivor
  • 
1/2 zucchini i halvmånar
  • 
1/2 aubergine i halvmånar

  • 1 gul eller orange paprika

  • 6 mogna tomater i klyftor

  • saften av 1 citron

  • 1 tsk timjan

  • 1 tsk honung

  • 1 krm chilipeppar

  • 1/2 tsk salt


Så här gör du

  1. Gör färsen enligt grundreceptet, smaksätt med citronskal, fetaost, timjan och pressad vitlök. Forma färsen i avlånga bitar, järpar och genomstek på låg värme i olja.

  2. Ratatouille: Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta. Lägg i alla grönsaker utom tomaterna och fräs runt om. Lägg i tomaterna, citronsaft, timjan, honung peppar och salt. Koka upp.

  3. Koka ratatouillen i minst 20 minuter på medelvärme under lock. Rör då och då. Smaka av med eventuellt mer salt. Ratatouillen blir godare om den får stå i kylen över natten.