Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff med ratatouille


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra med en bas av tomater, lök, paprika och zucchini. Du kan själv lägga till flera sorters paprika och andra grönsaker eller för delen ta bort några om du inte har tillgång till dem.


Ingredienser

  • 500 g lammfärs

  • skal av 1 citron

  • 50 g riven fetaost

  • 1 tsk timjan

  • 2 klyftor vitlök

  • olivolja


Ratatouille:


  • 1/2 dl god olivolja

  • gula lökar i skivor

  • 1 vitlök i skivor
  • 
1/2 zucchini i halvmånar
  • 
1/2 aubergine i halvmånar

  • 1 gul eller orange paprika

  • 6 mogna tomater i klyftor

  • saften av 1 citron

  • 1 tsk timjan

  • 1 tsk honung

  • 1 krm chilipeppar

  • 1/2 tsk salt


Så här gör du

  1. Gör färsen enligt grundreceptet, smaksätt med citronskal, fetaost, timjan och pressad vitlök. Forma färsen i avlånga bitar, järpar och genomstek på låg värme i olja.

  2. Ratatouille: Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta. Lägg i alla grönsaker utom tomaterna och fräs runt om. Lägg i tomaterna, citronsaft, timjan, honung peppar och salt. Koka upp.

  3. Koka ratatouillen i minst 20 minuter på medelvärme under lock. Rör då och då. Smaka av med eventuellt mer salt. Ratatouillen blir godare om den får stå i kylen över natten.