Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biff med bambuskott

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g ryggbiff eller entrecôte
  • 4 msk rapsolja (2+2)

Marinad

  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 dl japansk soja

Till grytan

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 schalottenlök
  • 4 champinjoner
  • 2 små burkar bambuskott, à 227 g
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 3 dl mörk oxbuljong av tärning
  • 1 msk majsstärkelse + ½ dl vatten
  • svartpeppar

Till servering

  • kokt jasminris
  • strimlad isbergssallad och morötter

Så här gör du

  1. 
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och riv ingefäran. Blanda kött, ingefära och soja i en rostfri bunke. Låt köttet marineras i minst 2 timmar i kylen, gärna längre.
  2. Låt köttet bli rumstempererat. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar rapsolja. Stek kött och vitlök under omrörning, tills köttet får färg. Lägg över i en traktörpanna.
  3. Snitta på längden, skölj och skär purjolöken i skivor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor. Ansa och skiva champinjonerna. Skölj bambuskotten i en sil med kokande vatten, låt de rinna av. Fräs purjolök, schalottenlök och champinjoner i en stekpanna med 2 matskedar rapsolja, tillsammans med bambuskott under omrörning, cirka 3 minuter. Blanda ner i pannan med köttet.
  4. Tillsätt hoisinsås, ostronsås, soja, worcestershiresås och buljong. Koka upp och låt sjuda, cirka 5 minuter. Red av grytan med majsstärkelse utrört i vatten. Rör om och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar. Servera med kokt jasminris och sallad.