Biff med bambuskott

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 400 g ryggbiff eller entrecôte
- 4 msk rapsolja (2+2)
Marinad
- 1 msk riven ingefära
- 1/2 dl japansk soja
Till grytan
- 3 vitlöksklyftor
- 1 purjolök
- 1 schalottenlök
- 4 champinjoner
- 2 små burkar bambuskott, à 227 g
- 1 dl hoisinsås
- 1 dl ostronsås
- 2 msk japansk soja
- 1 tsk worcestershiresås
- 3 dl mörk oxbuljong av tärning
- 1 msk majsstärkelse + ½ dl vatten
- svartpeppar
Till servering
- kokt jasminris
- strimlad isbergssallad och morötter
Så här gör du
- Skär köttet i tunna strimlor. Skala och riv ingefäran. Blanda kött, ingefära och soja i en rostfri bunke. Låt köttet marineras i minst 2 timmar i kylen, gärna längre.
- Låt köttet bli rumstempererat. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar rapsolja. Stek kött och vitlök under omrörning, tills köttet får färg. Lägg över i en traktörpanna.
- Snitta på längden, skölj och skär purjolöken i skivor. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor. Ansa och skiva champinjonerna. Skölj bambuskotten i en sil med kokande vatten, låt de rinna av. Fräs purjolök, schalottenlök och champinjoner i en stekpanna med 2 matskedar rapsolja, tillsammans med bambuskott under omrörning, cirka 3 minuter. Blanda ner i pannan med köttet.
- Tillsätt hoisinsås, ostronsås, soja, worcestershiresås och buljong. Koka upp och låt sjuda, cirka 5 minuter. Red av grytan med majsstärkelse utrört i vatten. Rör om och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar. Servera med kokt jasminris och sallad.
1 kommentar om "Biff med bambuskott"

Du kanske även gillar
Populära recept
Minnie
Smakar föööör söt och äckligt.