Logga in här

Biff à la Lindström – klassiskt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 500 g fin nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 30 +100 g smör

Till servering

  • kokt potatis
  • sallad, tomat, gurka
  • persilja, finhackad

Så här gör du

  1. Skala och finhacka den gula löken. Finhacka rödbetorna och kapris. Riv potatisen fint.
  2. Blanda nötfärsen med salt i en bunke. Tillsätt en äggula i taget och en skvätt grädde växelvis. Arbeta ihop färsen mellan omgångarna. Vänd ner gul lök, rödbetor, kapris och potatis. Peppra.
  3. Forma färsen till 12 små höga biffar. Stek dem i omgångar, i en stekpanna med smör på medelstark värme, cirka 2 minuter per sida.
  4. Bryn 100 gram smör i en kastrull och servera till biffarna. Servera med kokt potatis, sallad, tomat och gurka. Garnera med hackad persilja.