Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bibimbap – recept på koreansk risrätt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g entrecote i bit
  • 3/4 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk mörkrostad sesamolja
  • 2 msk vitt vin
  • 3 vitlöksklyftor
  • solrosolja till stekning

Till servering

  • picklad gurka
  • 4 portioner japanskt ris (sushiris)
  • ca 100 g pak choi
  • kimchi
  • 4 ägg
  • solrosolja till stekning
  • rostade svarta och vita sesamfrön
  • gochujang chilisås (färdigköpt)

Så här gör du

  1. Kött: Blanda soja, socker, sesamolja och vin. Finriv vitlöken och blanda i.
  2. Skiva köttet så tunt det går och vänd ner det i marinaden. Låt marinera minst ett par timmar, men gärna över natten.
  3. Stek sedan köttet hastigt, lite i taget, i en riktigt het panna med lite olja. Lyft upp köttet vartefter.
  4. Lägg sedan tillbaka allt kött i pannan och häll över marinaden. Låt koka ihop några sekunder.
  5. Gurka: Gör gurkan enligt separat recept (se länk)
  6. Ris: Koka riset enligt separat recept (se länk)
  7. Förväll pak choi någon minut i kokande vatten. Låt rinna av.
  8. Stek äggen i olja på ena sidan.
  9. Servering: Lägg riset i botten på 4 stora skålar. Lägg picklad gurka, pak choi, kimchi och kött i separata högar ovanpå riset. Avsluta med att lägga ett stekt ägg ovanpå. Strö över rostat sesamfrö. Servera med gochujang, som var och får klicka på efter smak.