Logga in här

Bibimbap med lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vitt sushi- eller jasminris
  • 500 g Frøya Lax Back Loin (eller annan färsk lax)
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 50 g grönkål
  • 1 burk kimchi
  • 4 ägg
  • salt
  • sesamfrön
  • chiliflakes

Marinad

  • 3 msk gochujang
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 tsk vatten

Så här gör du

  1. Tillaga riset enligt förpackningen.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och lägga undan 1/3 i en liten serveringsskål.
  3. Skär laxen i ca 2x2 cm kuber och blanda i marinaden. Låt stå.
  4. Skär salladslök tunt, strimla grönkålen och ta fram kimchi urkylen.
  5. Skär bort ändarna på gurkan och dela på mitten. Skär den i tunna skivor i exempelvis en mandolin. Lägg gurkskivorna i en sil och strö över 1 krm salt, blanda och låt stå i diskhon så det rinner av. Strö över lite chiliflakes på gurkan.
  6. Stek äggen – tips är att låta äggulan vara rinnig.
  7. Fördela riset i fyra breda skålar. Fördela ut lax, kimchi, salladslök, grönkål och gurka i sektioner. Toppa med stekt ägg. Ringla över kvarvarande marinad efter smak och toppa med sesamfrön.