Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biancas fisksoppa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 1 blandad fisk i kuber (typ torsk, lax, haj , sej) Eller ta vilken fisk ni vill vet jag!
  • 1 stora skalade räkor (man behöver inte använda hela påsen om man inte vill)
  • 1/2 st purjolök
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta (mer efter smak)
  • 1 msk tomatpuré
  • De färska eller torkade kryddor du har hemma : typ timjan, basilika, persilja eller vad du själv föredrar.
  • 2 1/2 dl vitt torrt vin
  • 1 1/2 tsk fiskbuljong (eller 1 fiskbuljongtärning)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt saffran (kan uteslutas)
  • 2 msk hummerfond
  • 2 st morötter
  • 4-5 st potatisar
  • några champinjoner

Så här gör du

  1. Hacka upp all lök i inte allt för små bitar tillsammans med champinjonerna.
  2. Skär potatisen och morötterna i skivor och koka tills dom är klara i en egen kastrull med vatten. (Inte för mjuka)
  3. Smält margarinet i en annan gryta och fräs löken glansig tillsammans med champinjonerna.
  4. Pressa i vitlök, rör ner tomatpuré, salt och de kryddor som du väljer, eller har hemma.
  5. Låt fräsa en stund.
  6. Tillsätt buljongen, fonden och vattnet. Låt koka ett par minuter.
  7. Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Sjud ca 15 min.
  8. Lägg i den färdigskurna fisken i munsbitar. Lägg den i grytan och sjud ytterligare ca 7 min.
  9. Lägg i räkorna, potatisen och morötterna. Hetta upp och servera genast.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.