Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bhendi with corn

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Detta är en maträtt som jag åt väldigt mycket i Indien. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara hur okra smakar förutom gott. Receptet räcker för tre personer. Det är riktig god som sidorätt och tar kanske 40 minuter.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g okra
  • 3 st vitlök, finhackad
  • 0,5 st lök, finhackad
  • olja
  • 1 msk kumminfrön
  • 1 msk senapsfrön
  • 1 nypa hing
  • 0,5 tsk dry mango powder
  • 0,5 msk methi
  • 1 tsk garam masala
  • salt
  • 2 st dry chili
  • 1 burk majs

Så här gör du

  1. Förbered genom att skära alla grönsaker i mindre bitar. Häll ut vätskan från majsen.
  2. Häll i olja i en stekpanna. När oljan är varm häll i senpasfröna till att börja med. Senpasfröna ska börja poppa innan kumminfröna och torkade chili hälls i.
  3. Stek kumminfröna i 30 sekunder för att sedan blanda i löken och vitlöken. Stek tills en råa lukten har lagt sig.
  4. Häll i okran och majsen rör om. Det kommer ta 5 minuter för att orkan ska bli genomstek, temperaturen ska vara medelvarm.
  5. Blanda i alla kryddor och fortsätt att steka i några minuter.