Berrycake, raw style

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
12 portioner
Botten
- 150 g helt bovete
- 150 g havregryn (glutenfri havre, gjord på ren havre)
- 300 g dadlar, urkärnade
- 1 ½ dl kakao
- 2 msk honung
- ½ tsk salt
Hallonfyllning
- 225 g hallon, frysta
- 1 avokado, mjuk
- 1 banan
- 2 msk kokosolja
Blåbärsfyllning
- 225 g blåbär, frysta
- 1 avokado, mjuk
- 1 banan
- 2 msk kokosolja
Till garnering
- 250 g färska bär, till exempel hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär och vinbär
Så här gör du
- Botten: koka upp 2 liter vatten, lägg bovetet i en sil och skölj det i det heta vattnet. Låt bovetet svalna.
- Mixa ihop alla ingredienserna. Tryck ut massan i en pajform eller springform, 22–24 centimeter i diameter.
- Hallonfyllning: lägg hallonen i en mixer.
- Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.
- Skala bananen och skär den i bitar.
- Smält kokosoljan.
- Mixa hallon, avokado, banan och kokosolja slätt.
- Bred fyllningen över botten.
- Blåbärsfyllning: lägg blåbären i en mixer.
- Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.
- Skala bananen och skär den i bitar.
- Smält kokosoljan.
- Mixa blåbär, avokado, banan och kokosolja slätt.
- Bred fyllningen över hallonfyllningen. Låt kakan stå i frysen i minst 3 timmar.
- Garnering: garnera med färska hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär och vinbär.

Du kanske även gillar
Populära recept