Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Berrycake, raw style

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 portioner

Botten

  • 150 g helt bovete
  • 150 g havregryn (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 300 g dadlar, urkärnade
  • 1 ½ dl kakao
  • 2 msk honung
  • ½ tsk salt

Hallonfyllning

  • 225 g hallon, frysta
  • 1 avokado, mjuk
  • 1 banan
  • 2 msk kokosolja

Blåbärsfyllning

  • 225 g blåbär, frysta
  • 1 avokado, mjuk
  • 1 banan
  • 2 msk kokosolja

Till garnering

  • 250 g färska bär, till exempel hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär och vinbär

Så här gör du

  1. Botten: koka upp 2 liter vatten, lägg bovetet i en sil och skölj det i det heta vattnet. Låt bovetet svalna.
  2. Mixa ihop alla ingredienserna. Tryck ut massan i en pajform eller springform, 22–24 centimeter i diameter.
  3. Hallonfyllning: lägg hallonen i en mixer.
  4. Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.
  5. Skala bananen och skär den i bitar.
  6. Smält kokosoljan.
  7. Mixa hallon, avokado, banan och kokosolja slätt.
  8. Bred fyllningen över botten.
  9. Blåbärsfyllning: lägg blåbären i en mixer.
  10. Skala och kärna ur avokadon och skär den i bitar.
  11. Skala bananen och skär den i bitar.
  12. Smält kokosoljan.
  13. Mixa blåbär, avokado, banan och kokosolja slätt.
  14. Bred fyllningen över hallonfyllningen. Låt kakan stå i frysen i minst 3 timmar.
  15. Garnering: garnera med färska hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär och vinbär.