Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Benmärgsbuljong

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

1 sats
  • 2 kg märgben
  • 3 l vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 lökar
  • 1/2 vitlök
  • 4 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 3 lagerblad
  • 6 kvistar timjan
  • 10 svartpepparkorn

Så här gör du

  1. Rosta benen i ugn 40–50 minuter på 200°C, rör om efter halva tiden.
  2. Lägg de rostade benen i en kastrull. Täck med vatten och häll på vinägern. Låt stå 30 minuter.
  3. Koka upp och låt sjuda 2 timmar, skumma av ordentligt.
  4. Skala lök, vitlök och grönsaker. Skär i grova bitar, ca 3 x 3 cm.
  5. Tillsätt grönsaker och kryddor i kastrullen.
  6. Fortsätt sjuda på mycket låg värme eller ställ in i ugn på 95°C i 48 timmar.
  7. Sila.
  8. Värm upp försiktigt vid servering.
2 kommentarer om "Benmärgsbuljong"
Du kanske även gillar