Belugaböff – vegetarisk boeuf bourguignon

Foto: Åsa Dahlgren
Ingredienser
6 portioner
- 2-3 stora morötter
- 1 paprika i valfri färg
- 250 g svamp
- olja
- en klick smör
- 2 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 dl torkade belugalinser
- torkade kryddor: timjan och lagerblad
- 1 l vatten
- 5 dl rödvin
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/2 dl tomatpuré, ajvar eller harissa
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk soja
- 1-2 dl inlagd syltlök
- salt och svartpeppar
Till servering
- rostat bovete
- hackad persilja
- crème fraiche
Så här gör du
- Skölj och skala eller borsta grönsakerna. Rensa svampen. Skär morot, paprika och svamp i bitar.
- Stek alltsammans i olja och en klick smör i en stor kastrull tills det fått färg. Lägg blandningen åt sidan men fortsätt använda kastrullen.
- Finhacka gul lök och vitlök. Fräs tillsammans med linser, timjan, lagerblad och olja i kastrullen.
- Tillsätt vatten, vin, buljong, tomatpuré, senap och soja och rör om. Låt puttra på låg värme under lock, minst 20 minuter men gärna mycket längre.
- Addera de stekta grönsakerna och syltlöken och låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med bovete, persilja och en klick crème fraiche.

Du kanske även gillar
Populära recept