Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Beer can burger – Pulled Pork Äpple

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 burgare
  • 250 g högrevsfärs
  • 2 bacon
  • 1 st skalat och finhackat grönt äpple
  • 1 st hackad rödlök
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl pulled pork
  • 3 msk riven cheddarost
  • 1 st ölburk, gärna amerikansk amber ale
  • 1 msk bbq-sås
  • 1 st klick hemlig hamburgersås
  • 1 st hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Elda igång grillen, men lämna en del av bottnen kolfri.
  2. Bryn det skalade och hackade gröna äpplet tillsammans med den hackade rödlöken i en stekpanna. Häll över honungen och en liten slurk öl.
  3. Krama en stor snöboll, fast köttboll, av högrevsfärsen med båda händerna. Lägg köttbollen på ett fast underlag och tryck ner ölburken i mitten så att den nästan går igenom färsen. Vik upp färsen runt burken så att den bildar en knapp centimeter tjock vägg av färs runt burkens sida.
  4. Lägg baconskivor runt färsen för att hålla ihop den och lirka loss ölburken.
  5. Fyll halva köttvulkanens hålrum med äppel/lökblandningen och fyll sedan upp med pulled pork (som är uppblandad med bbq-sås som pulled pork ska vara). Toppa med riven cheddarost.
  6. Ställ burgaren på den kolfria delen av grillen och täck över. Drick upp ölen och hämta en ny medan du väntar någon knapp timme.
  7. Grunda bottenbrödet med en hemlig burgarsås, t.ex. http://mittkok.expressen.se/recept/big-mac-dressing/ eller en egen favorit. Lägg på burgaren och tryck ner locket ovanpå.
  8. Överbliven pulled pork och äppelblandning kan med fördel användas som extra tillbehör.
  9. Använd bestick.
1 kommentar om "Beer can burger – Pulled Pork Äpple"