Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bechamelsås – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 125 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk eller lika delar mjölk/grädde (eller buljong från kött eller fisk)
  • 2 krm salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • muskot

Så här gör du

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt, så det blir väl blandat med smöret.
  2. Späd i omgångar med vätskan. Vispa hela tiden.
  3. Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite muskot.