Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

BBQ-kyckling med sötpotatis, bönsalsa och creamed corn

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pkt BBQ kycklingsteak american rub från Kronfågel

Vitlöks- och honungsrostad sötpotatis

  • 2 stora sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 0,5 tsk socker
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk torkad dragon

Bönsalsa med mandlar

  • 2 dl borlottibönor
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 dl black eye-bönor
  • 0,5 dl sötmandlar
  • 10 cm gurka, skuren i halvmånar
  • 1 näve sugarsnaps, skurna

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 2 tsk rökt paprika
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 schalottenlök, finhackad

Creamed corn med chili & mynta

  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g majs
  • 3 dl grädde
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Vitlöks och honungsrostad sötpotatis: Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär potatisen i klyftor. Blanda klyftorna med samtliga ingredienserna. Lägg på en ugnsplåt och ställ i ugnen i 30-35 minuter.
  2. Bönsalsa med mandlar: Häll av spadet från bönorna och skölj. Blanda ihop med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen i en skål. Blanda med bönsalladen.
  3. Creamed corn: Finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen, rör runt och låt det fräsa med ett tag. Häll i grädden, salta och peppra. Låt stå och koka ihop ca 40 min. Inte stormkoka. Efter 40 minuter tar du en stavmixer och mixar majsröran grovt. Toppa med mynta innan servering.
  4. Grilla kycklingsteaken på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en innertemperatur på 70 grader.