BBQ-kyckling med sötpotatis, bönsalsa och creamed corn

Foto: Kronfågel
Ingredienser
4 portioner
- 1 pkt BBQ kycklingsteak american rub från Kronfågel
Vitlöks- och honungsrostad sötpotatis
- 2 stora sötpotatisar
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 0,5 tsk nymald svartpeppar
- 0,5 tsk socker
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 3 msk flytande honung
- 3 msk torkad dragon
Bönsalsa med mandlar
- 2 dl borlottibönor
- 2 dl gröna ärtor
- 2 dl black eye-bönor
- 0,5 dl sötmandlar
- 10 cm gurka, skuren i halvmånar
- 1 näve sugarsnaps, skurna
Dressing
- 2 msk olivolja
- 1 msk limejuice
- 2 tsk rökt paprika
- 1 knippe färsk koriander
- 1 schalottenlök, finhackad
Creamed corn med chili & mynta
- 1 röd chilifrukt
- 2 klyftor vitlök
- 300 g majs
- 3 dl grädde
- 1 dl färsk mynta, hackad
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Så här gör du
- Vitlöks och honungsrostad sötpotatis: Sätt ugnen på 200°C. Skölj, torka av och skär potatisen i klyftor. Blanda klyftorna med samtliga ingredienserna. Lägg på en ugnsplåt och ställ i ugnen i 30-35 minuter.
- Bönsalsa med mandlar: Häll av spadet från bönorna och skölj. Blanda ihop med övriga grönsaker. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen i en skål. Blanda med bönsalladen.
- Creamed corn: Finhacka vitlök och chili. Fräs i lite olja i kastrull. Häll i majsen, rör runt och låt det fräsa med ett tag. Häll i grädden, salta och peppra. Låt stå och koka ihop ca 40 min. Inte stormkoka. Efter 40 minuter tar du en stavmixer och mixar majsröran grovt. Toppa med mynta innan servering.
- Grilla kycklingsteaken på direkt värme så den får fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en innertemperatur på 70 grader.

Du kanske även gillar
Populära recept