Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

BBQ-grillad torsk med caesarsallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

BBQ-grillad torsk är gott tillsammans med en fräsch och krispig caesarsallad. Bacon och stora krutonger gör salladen ännu läckrare. Perfekt som härlig lunch en fin sommardag!

Ingredienser

4 portioner

BBQ-grillad torsk

  • 700 g torsk eller skrei, skuren i en kotlettrad
  • salt
  • svartpeppar, malen

Chipotle marinade

  • 1 chipotle (lägg i blöt 10 minuter)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk soja
  • 3 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar, krossad

Caesardressing

  • 2 äggulor
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 5 sardeller, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl finriven parmesan svartpeppar, malen

Caesarsallad

  • 1 romansallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 1 paket bacon

Stora, grillade bröd

  • 1 bröd
  • 4 msk olivolja flingsalt

Så här gör du

  1. Chipotle marinade: Skär bort den hårda kvisten på chilin och hacka chilin fint. Rör ihop alla ingredienser.
  2. BBQ-grillad torsk: Lägg torsken på indirekt värme i grillen med kolen på sidorna, salta och peppra. Stäng locket men låt ventilen vara öppen. Torsken är färdig när den har en inner­ temperatur på cirka 52–54 grader.
  3. Pensla torsken med chipotlemarinad mot slutet när fisken nästan är färdig. Pensla ytterligare en gång när den är helt färdig.
  4. Caesardressing: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Droppa i olja under vispning till en tjock konsistens. Rör ner sardeller, vitlök och parmesan. Smaka av med peppar. Späd eventuellt med lite vatten.
  5. Caesarsallad: Riv salladen i stora bitar, vänd salladen i dressingen. Hyvla parmesanosten och lägg över. Stek eller grilla bacon och lägg på salladen.
  6. Stora, grillade bröd: Bryt brödet i bitar och grilla på grillen. Servera med olivolja och flingsalt.
  7. Servering: Servera torsken med det grillade brödet och caesar­sallad.