Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bbq-fläskkarré med rostad potatis, kanelstekt äpple och svedd rödlök

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg hel fläskkarré
  • 1 1 flaska bbq-sås
  • 6 st potatisar
  • 6 st mindre rödlökar
  • 25 g smör
  • 2 st äpplen
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk kanel
  • salt + vitpeppar

Så här gör du

  1. Gnid in fläskkarrén med salt, vitpeppar och bbq-sås. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca. 40-50 minuter eller tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt karrén vila under folie i minst 15 minuter.
  2. Medan karrén står i ugnen halverar du potatisarna, ringlar över lite olivolja och sätter in dem i ugnen med karrén. När karrén är färdig höjer du temperaturen till 225 grader så att potatisen får lite mer färg. Salta potatisen lätt när du tar ut den.
  3. Skär av topp och botten på rödlöken och skala den. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner rödlöken i det kokande vattnet. Låt koka 2-3 minuter tills löken börjar mjukna, spola sedan i kallt vatten. Halvera lökarna och plocka ut "lökbåtarna". Lägg på en plåt och sätt in i ugnen 4-5 minuter innan servering så att löken blir lite svart i kanterna.
  4. Klyfta äpplena och behåll skalet på. Smält en klick smör i en kastrull och stek äpplena ca. 3 minuter. Strö över en nypa kanel, lite socker och ett uns salt.
  5. Värm på resten av bbq-såsen med en skvätt vatten.
  6. Skiva karrén tunt och lägg upp med potatisen, äpplena, bbq-såsen och rödlöken.