Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bbq- fläskfiléspett med blomkålssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg


Med liquid smoke, som säljs i de flesta livsmedelsbutiker, får köttet BBQ-smak. Var försiktig med mängden, det räcker med 1/2 tsk. Salladen smaksätter jag med citronolja, min favoritsmaksättare till sallader just nu!


Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g fläskfilé

  • 3/4 dl chilisås av ketchuptyp

  • 3 msk olivolja
  • 
1/2 tsk spiskummin

  • 1/2 tsk koriander

  • 1/2 tsk chiliflakes

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1/2 tsk liquid smoke

  • 2 vitlöksklyftor
  • 
salt och peppar


Sallad:


  • 1 blomkålshuvud

  • 2 paprikor, gärna av olika färg

  • 1 burk vita bönor eller kidneybönor

  • salladsblad

  • citron
  • olja, att ringla över
  • 
salt


Servering:


  • rysk yoghurt (den har lite rundare smak än den turkiska) eller turkisk yoghurt


Så här gör du

  1. Skär fläskfilén i ganska stora tärningar.

  2. Blanda chilisås, olivolja, spiskummin, koriander, chiliflakes, timjan, liquid smoke, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Tillsätt köttet och låt det marineras i 1-2 timmar.

  3. Gör under tiden salladen. Dela blomkålshuvudet i buketter och förväll dem i lättsaltat vatten i 10-15 minuter. Låt blomkålen svalna.

  4. Skär paprikan i bitar och skölj bönorna väl i ett durkslag. Blanda blomkål, paprika, bönor och salladsblad på ett uppläggningsfat strax före serveringen. Ringla över citronolja och strö på lite salt.

  5. Trä köttbitarna på 8 grillspett och grilla dem över en fin glödbädd. Servera grillspetten tillsammans med blomkålssallad och rysk eller turkisk yoghurt.