Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bästa tomatsåsen med paprika & vitlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 6 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika eller timjan

Tillbehör

  • endiveblad
  • oliver
  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär tomat, paprika och rödlök i grova bitar/tärningar.
  3. Krossa vitlöken och fördela över grönsakerna.
  4. Ringla en skvätt olja över alltsammans.
  5. Baka grönsakerna i ugn i cirka 20–30 minuter eller tills de ser vackert mosiga och en aning rostade ut.
  6. Låt såsen svalna, mixa med stavmixer, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer.
  7. Krydda såsen med salt, peppar och gärna riven färsk basilika eller timjan.
  8. Servera gärna som tilltugg på endiveblad och oliver. Toppa med färsk basilika.