Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bästa kanelbullarna!

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

25 portion

Degen

  • 10 g ekologisk jäst
  • 1 msk Mortlade kardemummakärnor
  • 5 dl Fet mjölk
  • 1 dl Ljus sirap
  • 1 st 

ägg


  • 13-15 dl Vetemjöl
  • 200 g Rumsvarmt smör
  • 1.5 tsk Salt

Fyllning

  • 200 g Rumsvarmt smör
  • 2 dl Råsocker
  • 2 msk Kanel
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2 msk Vetemjöl

Sockerlag

  • 1 dl Strösocker
  • 1 dl Vatten

Topping

  • 1 dl Råsocker
  • 1 msk Mortlade kardemummakärnor

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser utom smör och salt och jobba slarvigt ihop till en knögglig deg. Vila under plastfilm i bunke i en timme.
  2. Tillsätt smör och salt och knåda in i degen. Knåda och släng degen i bordet några gånger tills du känner att den släpper bänken och blivit jämn. Ta i lite mer mjöl om den känns kladdig. Jämna till och forma degen till en boll med mjölade händer och jäs i övertäckt bunke över natten i kylen.
  3. Kavla ut degen på mjölad bänk till en stor rektangel. Gegga ihop allt till fyllningen och bred på hela degen. Baka ut till det du vill baka ut. Använd din fantasi! Jäs övertäckt på plåt i 2-3 timmar tills degen studsar tillbaks när du petar till bullen med fingret.
  4. Grädda i 230 grader i ca 10-12 min. Koka under tiden ihop sockerlagen tills sockret har löst sig.
  5. 5. Pensla bullarna med sockerlagen snabbt som tusan direkt efter gräddningen så det fräser om dom! Strö direkt på råsocker och mortlad kardemumma! Njuuuuuuut!!!
3 kommentarer om "Bästa kanelbullarna!"
  • Pluppan
    Pluppan

    Skall prova att baka dessa kanelbullar men .. 1 st 41/2 ägg? 🙂

  • svea92
    svea92

    Blev jättesugen på att baka dessa!! Men om jag ska ha födelsedagsfika nästa vecka och vill baka dom redan nu, kan jag frysa in dom då? Före eller efter gräddning? ?