Logga in här

Bästa julskinkan

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 103 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rimmad skinka (i förpackning)

Så här gör du

  1. Köp en rimmad skinka. Sätt ugnen på 65-70grader, varmluft om du har. Lägg in skinkan i ugnen med förpackningen kvar, du kan lägga den direkt på gallret eller på en plåt. Låt skinkan stå i ugnen i minst 10-12timmar, står den längre blir den bara mörare. Som tumregel kan man beräkna ca 3½ timme per kg vid 70graders ugnstemperatur. Det kan hända att förpackningen går sönder eller släpper i limfogarna, jag rekommenderar att ställa in en djup ugnsform under gallret så slipper ni skura hela ugnen om förpackningen går sönder. Det påverkar dock inte slutresultatet.
  2. Har du en egen vacuumförpackare? Då kan du trixa lite med smaksättning av skinkan genom att packa om den tillsammans med dina favoritkryddor. Skinkan på bilden har jag vaccat med lagerblad, kryddpeppar, nejlikor, ingefära och en skvätt av min egen vitvinsglögg. Recept på glöggen finner du på länken längst ner i receptet.
  3. Självklart kan du använda vilka kryddor du vill, det är bara att låta fantasin flöda. Glöggen kan uteslutas eller bytas ut mot t.ex. vitt/rött vin, mörkt öl, svagdricka eller annan god dryck.
  4. Om du vill vara på den säkra sidan med innertemperaturen kan du sätta en liten bit självhäftande fönsterlist på ovansidan och trycka ner termometern genom, då bevaras vacuumet i förpackningen.
  5. Låt skinkan svalna i förpackningen. Ta sedan bort nätet och svålen och griljera som vanligt.
  6. Se en video där jag förklarar och visar hur man gör. Klicka här
  7. Recept på glöggen finner du här Glöggrecept