Logga in här

Bästa grönsakspajen

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förp färsk utkavlad pajdeg eller smördeg

Fyllning

  • 1 lök
  • 1 morot
  • 1 potatis
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2-3 salladslökar
  • 10 körsbärstomater
  • 4-5 msk olivolja
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 ägg
  • 150 g tärnad ost, t ex gouda
  • 3 msk hackade örter, t ex timjan och oregano
  • flingsalt

Till garnering och servering

  • 2 dl crème fraiche
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Skala och hacka moroten och potatisen. Ansa och tärna auberginen och zucchinin. Ansa och hacka salladslöken. Dela tomaterna.
  2. Stek löken i oljan ca 5 minuter. Tillsätt morötter och potatis och fräs ca 5 minuter. Tillsätt aubergine, zucchini och salladslök och fräs ca 5 minuter. Blanda i tomater. Smaka av med salt och peppar och låt fyllningen kallna. Strö över parmesan och rör i ägget. Blanda i osttärningar och örterna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen och lägg den i en form. Lägg i fyllningen. Vik kanten över fyllningen, pensla den med kallt vatten och strö över flingsalt.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 minuter. Servera med crème fraiche och citronklyftor.