Bästa grönsakspajen

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
4 portioner
- 1 förp färsk utkavlad pajdeg eller smördeg
Fyllning
- 1 lök
- 1 morot
- 1 potatis
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 2-3 salladslökar
- 10 körsbärstomater
- 4-5 msk olivolja
- salt, nymalen svartpeppar
- 2 msk riven parmesanost
- 1 ägg
- 150 g tärnad ost, t ex gouda
- 3 msk hackade örter, t ex timjan och oregano
- flingsalt
Till garnering och servering
- 2 dl crème fraiche
- citronklyftor
Så här gör du
- Skala och hacka löken. Skala och hacka moroten och potatisen. Ansa och tärna auberginen och zucchinin. Ansa och hacka salladslöken. Dela tomaterna.
- Stek löken i oljan ca 5 minuter. Tillsätt morötter och potatis och fräs ca 5 minuter. Tillsätt aubergine, zucchini och salladslök och fräs ca 5 minuter. Blanda i tomater. Smaka av med salt och peppar och låt fyllningen kallna. Strö över parmesan och rör i ägget. Blanda i osttärningar och örterna.
- Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen och lägg den i en form. Lägg i fyllningen. Vik kanten över fyllningen, pensla den med kallt vatten och strö över flingsalt.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 minuter. Servera med crème fraiche och citronklyftor.

Du kanske även gillar