Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Basilikakotlett med rucolasmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 port
  • 4 benfri kotlett, cirka 1,5 cm tjocka (alt karré)
  • Örtolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1/2 plockade basilikablad
  • 1 nypa grovmalen peppar

Smör

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 droppar pressad citron
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • 1 näve rucolablad
  • 1 vitlöksklyfta

Sallad

  • 1 blandade salladsblad
  • 1 ask solrosskott (eller andra skott)
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 100 g haricots verts

Dressing

  • 2 lime, saften av + lite rivet skal
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och socker

Så här gör du

  1. Vispa smöret luftigt och rör ner pressad citron och ost. Mixa rucolablad och vitlök till en slät massa och vänd ner i smöret.
  2. Riv salladsbladen och lägg dem i en skål tillsammans med skotten. Skala och skiva löken tunt och dela tomaterna och lägg ner i salladen.
  3. o Koka bönorna 3 minuter i lättsaltat vatten. Slå av i durkslag, spola i kallt vatten och lägg ner i salladen. Vispa ihop dressingen och vänd ner den i salladen precis före serveringen.
  4. o Mixa örtoljan och pensla kotletterna med den.
  5. o Grilla köttet 2-3 minuter per sida.
  6. o Servera köttet med rucolasmör och sallad.