Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bars med choklad och fikon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 200 g torkade fikon
  • 1 msk kakao, ekologisk
  • 2 msk kallt kaffe
  • 2 1/2 dl müsli
  • 100 g russin
  • 1 dl jordnötter
  • 100 g torkade tranbär
  • 2 dl havregryn
  • 175 g mörk choklad
  • 1 msk kokosolja

Så här gör du

  1. Skölj fikonen och klipp bort de hårda stjälkarna.
  2. Skär fikonen i bitar och lägg dessa i en mixer tillsammans med kakao och kaffe. Mixa ihop. Mixa därefter hastigt i müslin, russinen och jordnötterna så att allt blir en massa.
  3. Flytta över massan till en bunke. Vänd i tranbären och havregrynen.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, cirka 24 × 24 cm i diameter. Lägg i massan och platta till så att det blir en jämn kaka.
  5. Ställ in formen med kakan i kylen.
  6. Lägg chokladen och kokosoljan i en mikrosäker skål. Smält i intervaller på låg effekt i mikron. Rör om ett par gånger mellan intervallerna så att chokladen smälter jämnt.
  7. Ta fram kakan ur kylen.
  8. Täck kakan med den smälta chokladen som du stryker ut med hjälp av en palett.
  9. Ställ kakan kallt tills chokladen stelnat. Skär upp i bitar.