Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bärfyllda chokladbollar – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Sötsyrliga bär och choklad i en härlig kombo. Lättfixad lyx.

Recept av vinnaren av Hela Sverige bakar! Andréa Brändströms bok ”Från fika till fest” (Bonnier fakta) hittar du bland annat på Adlibris (extern länk).

Ingredienser

15 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1/2 tsk havssalt
  • 2 msk kallt kaffe
  • jordgubbar, hallon eller blåbär
  • kokosflingor, till garnering

Så här gör du

  1. Vispa ihop smör, socker och havregryn med en elvisp i en bunke. Havregrynen kommer att slås sönder en aning när de vispas, önskas större bitar av havregrynen går det bra att blanda i dem efter att smör och socker vispats.
  2. Vispa sedan i vaniljsocker, kakao, havssalt och tillsätt sedan kaffet.
  3. Rulla bollar av smeten. Platta till dem, lägg i ett bär och rulla sedan till en boll på nytt så att bäret täcks. Var försiktig när du rullar dem till bollar igen, det kan vara lite svårt att få ihop dem utan att mosa bären!
  4. Rulla bollarna i kokosflingor och förvara i kylskåp.