Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bara vitt bröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Enkel och gott vitt bröd. Luftigt, frasigt och kanon till höstens alla soppor.

Ingredienser

2 Bröd
  • 5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 50 g ekologisk jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 15 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Värm vatten och mjölk till fingervarmt och smula/rör ner jästen. Arbeta ner resten av ingredienserna snabbt till en deg. Strö över ett par matskedar mjöl över degen och låt jäsa 1 timme. Värm ugnen till 250 grader. Strö ut vetemjöl på ett bakbord och stjälp försiktigt upp degen. Knåda inte!! Jäsbubblorna ska få vara kvar. Jag brukar lägga degen på det mjölade bordet och bara röra runt försiktig så mjölet fastnar. Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. (Jag stjälpte upp degen direkt på plåten med lite mjöl, delade den i två och strödde över lite mjöl och in i ugnen. Är brödet fortfarande kladdigt häll på mera mjöl! Grädda bröden (de behöver inte jäsa mer) i mitten av ugnen i ca 17-20 minuter. Låt bröden svalna utan handduk så blir brödskorpan frasig och fin. Grymt gott!