Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Banoffeepaj med Dajm – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

8 stycken
  • 125 g smör
  • 250 g digestivekex
  • 1 burk karamelliserad mjölk, ca 400 g
  • 3 bananer
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dubbeldajm

Till garnering

  • 1 enkeldajm
  • kakao

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smöret. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  2. Tryck ut smulorna över bottnen och en bit upp på kanten. Ställ formen minst 1 timme i kylen.
  3. Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen. Lägg på skivade bananer.
  4. Vispa grädden. Lägg yoghurten i en skål och blanda ner lite av grädden. Vänd sedan ner yoghurtblandningen i den vispade grädden. Vänd sist ner grovhackad Dajm.
  5. Bred grädden över kakan. Strö på hackad Dajm och pudra över kakao. Servera genast.