Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Banoffee pie – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche), à 397 g
  • 2 bananer
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1/2 krm flingsalt

Så här gör du

  1. Krossa kexen, antingen kör du dem i en matberedare eller så lägger du kexen i en plastpåse och bankar sönder dem med en kavel eller liknande.
  2. Bryn smöret.
  3. Blanda smör och kexsmulor och tryck ut det i en springform. Ställ i frysen och frys i 10 minuter, eller i kylen medan ni äter varmrätten.
  4. Bred ut dulce de leche över kexbottnen. Skala och skiva bananen och lägg den på kolan.
  5. Vispa grädden lätt och fluffig och lägg den över bananerna.
  6. Avsluta med att riva över chokladen och strö över flingsalt. Servera!
Du kanske även gillar