Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananpannkakor med kondenserad mjölk

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

  • 100 g vetemjöl
  • 1 nypa sal
  • 2 ägg
  • 300 mjölk
  • 2 msk smör
  • Choklad att riva över

Karamelliserad bananfyllning

  • 8 bananer
  • 2 msk strösocker
  • 25 g smör
  • 1 ⁄2 lime
  • 4 msk sötad, kondenserad mjölk
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 msk rostade sesamfrön

Så här gör du

  1. Häll mjöl och salt i en skål och gör en grop i mitten.
  2. Knäck äggen i mitten, häll sedan i ungefär hälften av mjölken och hälften av smöret. Rör ihop till en smet.
  3. Tillsätt sedan resten av mjölken.
  4. Skala och halvera bananerna på längden. Täck bananerna med socker.
  5. Smält smöret på medelvärme i en stor teflonpanna.
  6. Lägg i de sockrade bananhalvorna och koka dem på båda sidor tills de är gyllenbruna.
  7. Lägg bananerna på en tallrik och pressa över lite limejuice.
  8. Torka ur stekpannan och smält sedan smör på medelhög värme.
  9. Häll på en slev av smeten och snurra pannan tills smeten täcker botten.
  10. Stek pannkakan i en till två minuter, vänd sedan och sänk värmen.
  11. Toppa med två karamelliserade bananhalvor och ringla över en matsked kondenserad mjölk över var och en.
  12. Strö kokosflingor på toppen och slå ihop pannkakan i ett paket så att fyllningen stängs in. Lägg upp på en tallrik och håll den varm i ugnen eller under en annan tallrik medan du steker de sista tre pannkakorna.
  13. Servera pannkakorna med rostade sesamfrön och riven choklad på toppen.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.