Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Banannuggets med mangosalsa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer (ca 16 st nuggets)
  • 1/2 vaniljstång
  • 3 bananer
  • 3-4 filodegsark
  • 2 msk florsocker
  • Neutral matolja (t ex raps) till fritering.
  • 250 g tinad frusen mango i tärningar
  • 1/2 mynta
  • 1 tsk muscovadosocker eller farin

Så här gör du

  1. Blanda mangotärningarna med färska myntablad och socker i en skål så att de saftar sig.
  2. Halvera bananerna på längden och strimla dem.
  3. Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Blanda fröna med bananstrimlorna.
  4. Pudra arbetsytan med florsocker och vik ut ett filodegsark. Skär arket i 4-6 delar.
  5. Lägg en klick (ca 1 tsk) banan i mitten av en filodegsbit och forma den till en rulle. Pensla lite olja i skarven. Förslut rullens kanter genom att klämma ihop sidorna, vika ihop dem till flik och vika in fliken som ett kuvert. Fäst med lite olja. Lägg de färdiga rullarna separerade på en plan yta i väntan på fritering.
  6. Värm en gryta med neutral matolja till 180°C. Använd termometer och ha locket nära till hands. Fritera filodegsrullarna tills de är gyllenbruna. Lyft upp dem med hålslev och låt torka på hushållspapper.
  7. Servera med mangosalsan och en skopa vaniljglass.