Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananmuffins

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 2 bananer, mogna
  • 3 ägg
  • 2 dl kokossocker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt, eller enligt recept nedan)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dl olja, till exempel rapsolja
  • 12 bananchips
  • 2 msk riven kokos

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg stora pappersformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.
  3. Skala och mosa bananerna.
  4. Vispa upp ägg och kokossocker i en separat skål. Vispa tills det blir fluffigt.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  6. Vispa ner oljan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör i de mosade bananerna.
  7. Häll upp smeten i formarna, häll inte ända upp till kanten lämna cirka ½ centimeter.
  8. Lägg på ett bananchips på varje muffins och strö över lite kokos.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.