Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Banankaka – glutenfri

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 4 bananer
  • 3 ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk kardemummakärnor, malda i mortel
  • 1 tsk kanel

Att ringla över kakan

  • 3 msk dadelsirap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig sockerkaksform, cirka 25 × 25 centimeter.
  3. Skala och mosa 2 av bananerna.
  4. Vispa upp äggen och honungen, tills det är fluffigt.
  5. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  6. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
  7. Vispa i de mosade bananerna, smörblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Häll upp smeten i formen.
  8. Dela 2 bananer på längden och lägg på kakan.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Håll koll under de sista minuterna, kolla med en sticka att den är färdig.
  10. Ta ut banankakan, låt den svalna något och ringla över dadelsirap. Skär upp i bitar.