Banankaka – enkelt recept

Foto: Eva Hildén Smith
Ingredienser
18 skivor
- 240 g vetemjöl (4 dl)
- 5 g bikarbonat (1 tsk)
- 3 g salt (1 tsk)
- 550 g mosade bananer (ca 4 st)
- 120 g rumstempererat smör
- 110 g farinsocker (1 1⁄2 dl)
- 110 g ägg (2)
- 60 g valnötter (1 1⁄2 dl)
Så här gör du
- Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en avlång sockerkaksform, 1 1⁄2 liter, med smör. Mjöla formens kanter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
- Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna. Vispa i en annan bunke smör och farinsocker fluffigt. Vispa ned 1 ägg i taget. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad.
- Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd ur kakan och låt den svalna på galler.
4 kommentarer om "Banankaka – enkelt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
mittkok76
Skit – var tvungen att slänga hela efter en bit. So much for celeb-cooks…
Mitt Kök
Hej, vad synd att du inte gillade receptet. Kanske den här banankakan faller dig i smaken. Lycka till med bakningen
http://mittkok.expressen.se/recept/banankaka/
Mvh
Mitt kök-redaktionen
Tilja
Jag har ocksåbakat kakan. Jättegod o lättnad, jag gillar när det står hur många gram det ska vara istället för dl o så. Här försvann den snabbt så igår gjorde jag min andra. Tack för receptet.
Mitt Kök
Vad roligt att höra att du gillade kakan 🙂
Mvh
Mitt kök-redaktionen