Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Banankaka – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 103 st har redan röstat

Ingredienser

18 skivor
  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 3 g salt (1 tsk)
  • 550 g mosade bananer (ca 4 st)
  • 120 g rumstempererat smör
  • 110 g farinsocker (1 1⁄2 dl)
  • 110 g ägg (2)
  • 60 g valnötter (1 1⁄2 dl)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en avlång sockerkaksform, 1 1⁄2 liter, med smör. Mjöla formens kanter lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna. Vispa i en annan bunke smör och farinsocker fluffigt. Vispa ned 1 ägg i taget. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad.
  3. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd ur kakan och låt den svalna på galler.
4 kommentarer om "Banankaka – enkelt recept"
  • mittkok76
    mittkok76

    Skit – var tvungen att slänga hela efter en bit. So much for celeb-cooks…

  • Tilja
    Tilja

    Jag har ocksåbakat kakan. Jättegod o lättnad, jag gillar när det står hur många gram det ska vara istället för dl o så. Här försvann den snabbt så igår gjorde jag min andra. Tack för receptet.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Tilja

      Vad roligt att höra att du gillade kakan 🙂
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen