Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananglass med två ­sorters sås & maränger

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

  • 
4-6 bananer, mogna


Kolasås:


  • 2 dl grädde

  • 1 dl ljus sirap

  • 1/2 dl socker
  • 
50 g smör i tärningar


Chokladsås:


  • 2 dl grädde

  • 1 msk råsocker
  • 
100 g mörk choklad, 70 %, hackad


Maränger:


  • 100 g äggvita

  • 100 g strösocker
  • 
1 krm ättiksspit, 12 %

  • 100 g florsocker


Så här gör du

  1. Dela bananerna i mindre bitar och lägg i frysen så att de blir halvfrysta. Kör i matberedare före servering. Man kan köra dem i matberedare tidigare och hälla över i en form, men se då till att glassen inte blir genomfryst. Rör om då och då.

  2. Kolasås: Koka ihop grädde, sirap och socker till en simmig konsistens. Tillsätt smöret före servering

  3. Chokladsås: Koka upp grädde och socker. Vispa i chokladen tills den lösts upp. Servera varm.

  4. Maränger: Vispa äggvita, strösocker­ och ättika fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa vidare cirka 8 minuter. Klicka ut på smörpappersklädd­ plåt. Torka i ugnen på 90 grader cirka 2 1/2 ­timmar. Låt svalna.