Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananbröd med nötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

1 limpa
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 ägg
  • 4 mogna bananer
  • 1 dl matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl paranötter
  • smör, till formen
  • 1 dl kokosflingor till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker hårt i minst 5 minuter med elvisp.
  2. Mosa bananerna med en gaffel. Rör ner bananer och olja i äggvispet.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och nötter och vänd sedan i bananblandningen.
  4. Smörj en brödform (1 1/2 liter) och strö den invändigt med kokos.
  5. Häll brödsmeten i formen och grädda i mitten på ugnen, 175 grader, cirka 50-60 minuter. Kontrollera med sticka om den är färdig. Lägg över folie om kakan skulle bli för mörk innan den är torr i mitten.
  6. Skär du upp brödet samma dag kan nötterna lossa lite. Förvara brödet i plast och i kylskåp så håller det sig saftigt upp till en vecka.