Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananbröd i långpanna – Paleo

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Att få till ett gott och saftigt bröd som dessutom är strikt Paleo är inte lätt, men detta recept får mycket väl godkänt i betyg!

Ingredienser

1 bröd (ca 16 bitar)
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 5 msk fiberhusk
  • 0,5 dl krossat linfrö
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 st ägg
  • 2 dl vatten
  • 2 st bananer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200° C. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Mixa ägg och vatten i en separat bunke.
  3. Häll över de torra ingredienserna i äggen och vattnet. Blanda väl.
  4. Tillsätt bananerna och fördela bananmoset i degen. Låt degen vila några minuter.
  5. Lägg degen på bakplåtspapper i en långpanna. Platta ut degen till en rektangel med hjälp av händerna.
  6. Picka degen i pannan med en gaffel och sätt sedan in i ugnen i ca 20 minuter.
  7. Ta ut brödet och låt det svalna något innan rutorna skärs.