Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bananas foster med french toast

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

French toast

  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk strösocker till smeten
  • 4 msk strösocker att vända bröden i
  • 1 msk kanel, malen
  • 4 surdegsbröd
  • smör att steka i

Bananas foster

  • 3 bananer
  • 35 g smör
  • 1 ½ dl mörkt muscovadosocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kanel, malen
  • 1 msk rom
  • 1 dl valnötter

Tillbehör

  • vaniljglass
  • vispgrädde
  • mörk sirap
  • riven choklad

Så här gör du

  1. French toast: Vispa ihop mjölk, vetemjöl, ägg, salt och strösocker (1 tsk) till en smet, låt den stå i 10 minuter.
  2. Blanda socker (4 msk) och kanel och strö ut på en tallrik.
  3. Vänd bröden i smeten och stek i smör på båda sidor.
  4. Vänd bröden i kanel och socker.
  5. Bananas foster: Skala och dela bananerna på längden och sedan på mitten.
  6. Lägg i smöret, sockret, vaniljsockret och kanelen i en stekpanna. Vispa ihop under tiden det smälter. Vispa kraftigt till en kolasås, tillsätt rommen. Sänk värmen något.
  7. Lägg i bananerna i omgångar (så mycket som får plats i stekpannan) och stek dem hastigt på båda sidor i kolasåsen. Lägg i valnötterna.
  8. Servering: Lägg upp bröden i portionsstekpannor, skålar eller på tallrikar. Lägg på bananerna, glass och vispad grädde. Ringla över mörk sirap och strö över riven choklad.