Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Banan mug cake med valnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fluffig och söt banankaka som du lagar på några minuter. Lika god att njuta av till frukost, som mellanmål eller som dessert!

Det här receptet är dessutom helt Paleo – men vill du kan du även använda byta ut kokosmjölet mot vetemjöl och mandelmjölken mot komjölk. Även nötterna går fint att variera efter tycke och smak.

Ingredienser

1 portion
  • 4 tsk mosad banan (cirka 1/2 banan)
  • 2 tsk kokosmjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 krm kanel
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk lönnsirap
  • 2 tsk mandelmjölk
  • 1 tsk hackade valnötter

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser utom valnötterna i en mikrosäker mugg. Vispa till smeten är slät och klumpfri.
  2. Rör ner valnötterna.
  3. Tillaga i mikron på full effekt i cirka 2 minuter, eller tills kakan är färdig.
  4. Låt kakan svalna en stund innan du äter den. Om du vill ha en tydlig banansmak, låt kakan svalna 15-20 minuter innan servering. Dekorera eventuellt med bananskivor och nötter.