Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Balsamicomarinerade jordgubbar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska jordgubbar
  • 2 msk rör- eller strösocker
  • 2 msk balsamvinäger, helst lagrad
  • cirka 3 skivor sockerkaka, köpt eller hembakad
  • florsocker

Mandelmascarpone

  • 50 g sötmandel
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk flytande honung
  • cirka 2 droppar bittermandelessens

Så här gör du

  1. Dela de jordgubbar som är större. Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt. Täck över och låt dra i 1 timme i rumstemperatur. Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen en kort stund före servering.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Skär sockerkakan i sockerbitsstora kuber. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de är helt torra, i cirka 20 minuter.
  3. Mandelmascarpone: Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt.
  4. Blanda mandel och mascarpone. Smaka av med honung och bittermandelessens.
  5. Servera jordgubbarna tillsammans med mandelmascarpone och rostad sockerkaka. Pudra florsocker över.