Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ballerina kakor med nutella och chokladfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0,75 dl socker
  • 1 st äggula
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao

fyllning:

  • 3 msk nutella
  • 2 dl mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Blanda smör och socker med en slev.
  2. Blanda i ägg och mjöl snabbt till en smidig smed. Var försiktig med knådningen, knådas degen för länge blir kakorna hårda och sega.
  3. Dela degen i två bitar. Blanda i kakaon i en av deghalvorna.
  4. Plasta in degen och ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter och sätt på ugnen på 180 grader.
  5. Kavla ut degen på mjölat bakbord. Stansa ut kakorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stansa ett lite hål i mitten på de ljusa kakorna.
  6. Grädda i mitten i ugnen i cirka 10-13 minuter och låt de kallna plant.
  7. Under tiden som kakorna svalna smält chokladen i mikron och blanda i Nutellan.
  8. Bred ett lager av fyllningen på den bruna kakorna och sätt ihop med den ljusa kakan. Tryck lätt ihop kakorna så att fyllningen poppar upp i hålet. Förvara i en burk i rumstemperatur.