Bali bowl med kokos och banan

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
4 portioner
Havre- och frögranola
- 3 dl havregryn
- 2 dl solroskärnor
- 1 msk chiafrön
- 2 msk flytande honung
- 1 msk rapsolja
Bali bowl
- 2 kokosnötter
- 1 carambole
- 4 bananer
- 2 dl kokosmjölk
- kokoschips
- orkidéer
Så här gör du
- Havre- och frögranola: Sätt ugnen på 155 grader.
- Blanda alla ingredienser och strö ut på en plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt efter halva tiden så att det blir jämnt gräddat.
- Bali bowl: Dela på koksnötterna, skär upp carambolen i skivor.
- Skala bananerna och skär dem i skivor, frys in skivorna i minst 5-6 timmar. Mixa bananerna och häll i lite i taget av kokosmjölken tills det blir en jämn krämig konsistens.
- Servering: Lägg glassen i kokosskalen eller i skålar. Lägg på kokoschips och carambole. Toppa med havre- och frögranola och garnera med blommor.

Du kanske även gillar
Populära recept