Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakade plommon med sabayonne

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 6 st gula plommon, eller annan stenfrukt
  • 2 st kanelstång
  • 3 st stjärnanis
  • 1 msk kardemummma
  • 1 st vaniljstång, utan frön
  • 3 msk honung
  • 2 msk muscovadosocker

Så här gör du

  1. Skölj, dela plommonen och plocka bort kärnan. Lägg dem i en stekpåse med snittytan upp och strössla på socker och rippla på honungen.
  2. Krossa alla kryddor lätt i en mortel och strö på frukten. Det är viktigt att varje bit frukt får lite av allt på sig så ta därför gärna en krydda åt gången.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna (som ska användas i sabayonnen). Skär stången i bitar och sprid över plommonen.
  4. Sug ut luften ur påsen, sätt ugnen på 120 grader och baka påsen i cirka 50 minuter.
  5. Låt plommonen svalna lite och lyft dem sedan direkt från påsen till tallriken och häll på lite av lagen från påsen.