Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad torsk med kantareller & inlagda betor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 800 g färsk torskfilé
  • 30 g smör
  • 2 dl vitvin
  • 1 msk torkad oregano
  • 400 g kantareller
  • 1 knippe minimorötter
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1/2 msk kummin
  • 1 dl äppeljucie
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 gulbetor
  • 2 rödbetor
  • 1/2 ättika
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk senapsfrön
  • svartpeppar
  • salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Koka betorna i kokande vatten tills de är mjuka rakt igenom. Häll av och skala betorna.
  3. Koka upp vatten och senapsfrön. Lägg i socker och ättika. Vispa så sockret löser sig.
  4. Dela betorna på mitten och lägg i en glasburk. Slå lagen över betorna och sätt på ett lock.
  5. Dela torskfilén i portionsbitar på 200 g. Salta torsken och lägg i en ugnsform. Slå på vin och lägg ner smöret i ugnsformen. Strö oreganon över. Baka fisken i ugnen i 20-30 minuter.
  6. Koka upp kycklingbuljong, äppeljucie, kummin och fänkålsfrön. Smaka av med salt.
  7. Skala och koka morötterna i buljongen. Låt svalna av i buljongen.
  8. Tvätta svampen i kallt vatten och låt den torka på en handduk.
  9. Hetta upp en stekpanna och stek svampen med smör.
  10. Lyft morötterna från buljongen och skär ner dem i slantar. Lägg ner dem i pannan med svampen och tillsätt grädde. Låt reducera ner i 2-3 minuter under lätt omrörning. Smaka av med senap, salt och peppar före servering.