Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad sötpotatis med bacon- och grönsaksfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 medelstora sötpotatisar
  • 140 g bacon
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 liten zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 burk svarta bönor
  • en nypa salt
  • 100 g riven ost
  • olivolja

Chiliyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl sweet chili
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk olivolja eller rapsolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stick hål i potatisarna med en gaffel, lägg dem i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i cirka 45 minuter. Stäng inte av ugnen.
  2. Stek baconen knaprigt och hacka i små bitar. Tärna grönsakerna. Hetta upp oljan och lägg i paprika, zucchini, vitlök och rödlök tillsammans med chilipulver och paprika. Fräs i några minuter. Skölj bönorna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar, rör ner bacon.
  3. Skär en skåra i varje potatis och fyll potatisarna med blandningen. Toppa med riven ost och gratinera i ett par minuter.
  4. Rör ihop yoghurt, sweet chili och hackad persilja och servera detta till potatisen.