Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad sötpotatis – I köket med Therese

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Sötpotatis är både gott och nyttigt, dessutom innehåller den många vitaminer! Om du har bråttom går det lika bra att koka den först för att sedan grilla den i ugnen några minuter. Ska du ha middag går det bra att förkokt potatis som du förberett dagen innan.

Denna rätt passar till kött och kyckling, vegetariska rätter och sallader.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora sötpotatisar
  • 1 dl fetaost (går även bra med annan ost som du gillar)
  • Bacon (valfritt)

Tillbehör:

  • Creme fraiche
  • Hackad gräslök
  • Chiliflakes

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200-220 grader.
  2. Tvätta potatisen och säkerställ att dem är fria från smuts.
  3. Skär en linje i varje potatis med en vass kniv, men inte hela vägen ned för du vill inte att potatisen delas.
  4. Lägg i osten i potatisen och krydda med salt och peppar.
  5. När ugnen är varm placerar du potatisarna på en plåt i ugnen. Grädda cirka 30-45 minuter beroende på hur stora potatisar du valt. Du kan enkelt känna om potatisen är klar genom att sticka i den försiktigt med din kniv.
  6. Om du vill garnera med bacon kan du steka den i strimlor 5 minuter innan potatisarna är klara.
  7. När potatisarna är klara garnerar du dem med tillbehören som du valt.
  8. Klart! Redo att ätas!