Bakad röding, blomkålscreme, tomat, oliver, haricots verts och fetaost

Michael Hoffman
Ingredienser
4 portioner
- 4 st rödingfiléer
- olvolja
- salt
- 150 g fetaost
- färsk pepparrot, riven
- dill
Blomkålscreme
- 1 st blomkålshuvud
- 50 g smör
- salt
Tomat/oliv/haricots verts
- 20 st cocktailtomater, gärna blandade färger
- 1 pkt färska haricots verts, skär av ändarna och dela bönorna på mitten
- 1 burk kalamataoliver, urkärnade
- 100 g smör
Så här gör du
- Fisken: Dela filéerna i två bitar. Lägg två bitar på varandra på ett bakplåtspapper med den smalare biten underst. Salta lätt och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen på 100 grader till innertempen är 45 grader.
- Blomkålscreme: Koka upp blomkålen i lättsaltat vatten och låt koka mjuk. Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Smaka av med salt.
- Grönsaker: Hetta upp en kastrull med smöret och låt det nästan brynas. Ta i haricots verts, oliver och tomaterna och rör om försiktigt. Låt allt precis bli varmt och smaka av med en gnutta salt.
- Uppläggning: Lägg en klick blomkålscreme på varje tallrik och lägg fisken ovanpå. Fördela tomaterna runtom fisken och smula över fetaost och pepparrot. Garnera med dillkvistar.
- Temperaturguide för fisk: Graderna är angivna med ca temperaturer, testa dig fram för att se vad du gillar bäst. Lax 45-52 grader Röding 42-50 grader Torsk/kolja 45-55 grader Kummel 48-55 grader Hälleflundra 48-52 grader Marulk 48-55 grader Tonfisk färsk, halstras lätt, bör ej ätas vällagad då den lätt blir torr och tappar sin fina färg

Du kanske även gillar
Populära recept