Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad röding, blomkålscreme, tomat, oliver, haricots verts och fetaost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st rödingfiléer
  • olvolja
  • salt
  • 150 g fetaost
  • färsk pepparrot, riven
  • dill

Blomkålscreme

  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • salt

Tomat/oliv/haricots verts

  • 20 st cocktailtomater, gärna blandade färger
  • 1 pkt färska haricots verts, skär av ändarna och dela bönorna på mitten
  • 1 burk kalamataoliver, urkärnade
  • 100 g smör

Så här gör du

  1. Fisken: Dela filéerna i två bitar. Lägg två bitar på varandra på ett bakplåtspapper med den smalare biten underst. Salta lätt och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen på 100 grader till innertempen är 45 grader.
  2. Blomkålscreme: Koka upp blomkålen i lättsaltat vatten och låt koka mjuk. Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Smaka av med salt.
  3. Grönsaker: Hetta upp en kastrull med smöret och låt det nästan brynas. Ta i haricots verts, oliver och tomaterna och rör om försiktigt. Låt allt precis bli varmt och smaka av med en gnutta salt.
  4. Uppläggning: Lägg en klick blomkålscreme på varje tallrik och lägg fisken ovanpå. Fördela tomaterna runtom fisken och smula över fetaost och pepparrot. Garnera med dillkvistar.
  5. Temperaturguide för fisk: Graderna är angivna med ca temperaturer, testa dig fram för att se vad du gillar bäst. Lax 45-52 grader Röding 42-50 grader Torsk/kolja 45-55 grader Kummel 48-55 grader Hälleflundra 48-52 grader Marulk 48-55 grader Tonfisk färsk, halstras lätt, bör ej ätas vällagad då den lätt blir torr och tappar sin fina färg