Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad röding, blomkålscreme, tomat, oliver, haricots verts och fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Fisk är ju både nyttigt och gott, dessutom är det väldigt enkelt att laga. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken.
Se nedan för en liten temperaturguide för några vanliga fiskar.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st rödingfiléer
  • olvolja
  • salt
  • 150 g fetaost
  • färsk pepparrot, riven
  • dill

Blomkålscreme

  • 1 st blomkålshuvud
  • 50 g smör
  • salt

Tomat/oliv/haricots verts

  • 20 st cocktailtomater, gärna blandade färger
  • 1 pkt färska haricots verts, skär av ändarna och dela bönorna på mitten
  • 1 burk kalamataoliver, urkärnade
  • 100 g smör

Så här gör du

  1. Fisken: Dela filéerna i två bitar. Lägg två bitar på varandra på ett bakplåtspapper med den smalare biten underst. Salta lätt och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen på 100 grader till innertempen är 45 grader.
  2. Blomkålscreme: Koka upp blomkålen i lättsaltat vatten och låt koka mjuk. Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Smaka av med salt.
  3. Grönsaker: Hetta upp en kastrull med smöret och låt det nästan brynas. Ta i haricots verts, oliver och tomaterna och rör om försiktigt. Låt allt precis bli varmt och smaka av med en gnutta salt.
  4. Uppläggning: Lägg en klick blomkålscreme på varje tallrik och lägg fisken ovanpå. Fördela tomaterna runtom fisken och smula över fetaost och pepparrot. Garnera med dillkvistar.
  5. Temperaturguide för fisk: Graderna är angivna med ca temperaturer, testa dig fram för att se vad du gillar bäst. Lax 45-52 grader Röding 42-50 grader Torsk/kolja 45-55 grader Kummel 48-55 grader Hälleflundra 48-52 grader Marulk 48-55 grader Tonfisk färsk, halstras lätt, bör ej ätas vällagad då den lätt blir torr och tappar sin fina färg