Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad ricotta med stekt mangold, ruccola och spenat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den bakade ricottan är supergod enkel lunch eller som tillbehör till fisk, kycklingen eller kött!

Ingredienser

2 portion
  • 200 g ricotta
  • 1 Ägg
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar efter smak
  • 2 Näve blandad mangold, spenat och ruccola
  • 2 tsk olivolja till stekning
  • 0,5 Röd paprika skivad
  • 1 tsk Vitvinsvinäger
  • 2 msk Riven parmesanost
  • 2 tsk flytande honung

Så här gör du

  1. Att ugnen på 200 grader.
  2. Rör samman ricotta, ägg och kryddor. Lägg smeten i två runda små formar. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja. När den är riktigt varm släng i tunnskivad paprika och salladen. Stänk över vinägern. Låt ligga cirka 20 sekunder innan du rör i det. Vänd lite lätt på allt, det ska stekas snabbt och inte mer än en minut.
  4. Servera ricottan med ringlad honung och salladen toppat med riven parmesanost.