Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad potatis med skagenröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 1 kg räkor med skal (cirka 400 g skalade)
  • ¼ rödlök
  • 5 centimeter gurka
  • en liten knippa gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk pressad citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och borsta potatisarna. Stick några hål i varje. Baka dem mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Du kan också baka dem i mikrovågsugn i cirka 14 minuter på full effekt.
  2. Skala och hacka räkorna. Spara några till garnering. Hacka rödlök, gurka och gräslök fint. Spara lite till garnering. Blanda räkor, rödlök, gurka, gräslök, majonnäs och crème fraîche.
  3. Smaksätt med salt, svartpeppar och pressad citron. Ställ röran i kylen medan potatisen bakas klart.
  4. Känn med en provsticka att potatisen är mjuk rakt igenom. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till från kortsidorna så att krysset öppnar sig. Fyll potatisarna med skagenröran och garnera med hela räkor, hackad lök och gurka.