Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Bakad mango med vaniljglass

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna efterrätt är en super enkel och en riktig snabbis att göra. Det som behövs är 1 mogen mango, glass och kolasås. Under tiden som mangon är i ugnen kan man snabbt koka ihop kolasåsen. Jag personligen är väldig svag med mörk sirap i min kolasås, det ger en “rostig” smak till kolan. Det tar 15 minuter att tillaga efterrätten.

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st mogen mango
  • 4 msk glass
  • 1 msk socker, valbart
  • strössel

kolasås:

  • 1 dl grädde
  • 3 msk mörk sirap
  • 1,5 msk socker

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Skölj mangon noga. Dela mangon i två delar och skär bort kärnan. Det är lite trixande, men med en bra kniv går det.
  3. Under tiden som ugnen blir varm börja göra kolasåsen.
  4. Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen under omrörning till 125 grader. Ställ åt sidan.
  5. Sätt in mangon i mitten i ugnen och grädda den i 10 minuter. Om mangon inte är söt, rekommenderar jag att strö på lite socker över mangon innan den sätts in i ugnen.
  6. Ta ut mangon efter 10 minuter, eller när lite vätska börja titta fram. Lägg 2 matskedar glass där kärnan har suttit och häll lite kolasås över. Toppa med strössel.