Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

bakad gnocchi med feta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 st röd lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 2 burk tomater
  • 500 g Gnocchi
  • 1 pkt fetaost
  • 1 knippa basilika, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1 nypa muskot

Så här gör du

  1. Värm upp stekpannan med olja.
  2. Blanda i den hackade löken och vitlöken tills de har blivit mjuka.
  3. Lägg i gnocchi och stek tills de har fått en krispig yta.
  4. Blanda i tomaterna, om tomaterna är hela ta en sax och klipp tomaterna i bitar.
  5. Häll i basilikan, salt, peppar och muskot.
  6. Låt blandningen små bubbla i 10 – 15 minuter. Rör om då och då, tills såsen har blivit tjock. Sätt på ugnen på 225 grader.
  7. Häll över blandningen i en ugnssäker form och toppa hela med smulad feta.
  8. Ställ in i formen i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills fetaosten har fått gyllene färg.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

1 kommentar om "bakad gnocchi med feta"
  • Niklas Hidenius
    Niklas Hidenius

    Fel på måttenheterna? 1 dl Vitlök, För lite vätska, fick använda 2 burkar tomat och 3 dl grädde för att få det för torrt.