Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

bakad gnocchi med feta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 st röd lök, hackad
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 2 burk tomater
  • 500 g Gnocchi
  • 1 pkt fetaost
  • 1 knippa basilika, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1 nypa muskot

Så här gör du

  1. Värm upp stekpannan med olja.
  2. Blanda i den hackade löken och vitlöken tills de har blivit mjuka.
  3. Lägg i gnocchi och stek tills de har fått en krispig yta.
  4. Blanda i tomaterna, om tomaterna är hela ta en sax och klipp tomaterna i bitar.
  5. Häll i basilikan, salt, peppar och muskot.
  6. Låt blandningen små bubbla i 10 – 15 minuter. Rör om då och då, tills såsen har blivit tjock. Sätt på ugnen på 225 grader.
  7. Häll över blandningen i en ugnssäker form och toppa hela med smulad feta.
  8. Ställ in i formen i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills fetaosten har fått gyllene färg.
1 kommentar om "bakad gnocchi med feta"
  • Niklas Hidenius
    Niklas Hidenius

    Fel på måttenheterna? 1 dl Vitlök, För lite vätska, fick använda 2 burkar tomat och 3 dl grädde för att få det för torrt.